QARSHI SHAHRINING EKOLOGIK-GEOGRAFIK MUAMMOLARI - Narzullayeva Nilufar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya; Ushbu maqolada Qarshi shahrining ekologik-geografik holati, atrof-muhitning ifloslanish omillari, tabiiy resurslardan foydalanish natijasida yuzaga kelayotgan ekologik muammolar hamda urbanizatsiya jarayonining ekologik oqibatlari tahlil qilinadi. Atmosfera havosi, suv resurslari, tuproq qoplami hamda shahar infratuzilmasining rivojlanishi bilan bog‘liq ekologik xavf omillari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari Qarshi shahrida ekologik barqarorlikni ta’minlash uchun tizimli ekologik monitoring, resurslardan oqilona foydalanish va ekologik boshqaruvni kuchaytirish zarurligini ko‘rsatadi.