ANOR MEVASINI QAYTA ISHLAB OLINADIGAN MAHSULOTLAR - Jumayev Tolibjon Ganjiyevich; Murodova Saida Fayzulla qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Anor mevasini qayta ishlab olinadigan mahsulotlar va ularning tavsifi yoritiladi. Shu bilan birga inson organizmi uchun foydali xususiyatlari ham keltirib o’tiladi. Xususan, anor donalaridan olinadigan sharbat, poʻstlog’idan oziq-ovqat boʻyoqlari, dori vositalari yoki ozuqaviy qoʻshimchalar uchun ekstraktlar, urugʻidan esa qimmatbaho moy ishlab chiqarish texnologiyalari atroflicha yoritiladi.