PEDAGOG FAOLIYATIDA NUTQ TEXNIKASI, MADANIYATI TURLARI VA SHAKLLARI - Adxamova Ma'suma Anvarjon qizi; Mahliyo Toʻlanova Murodali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada pedagog faoliyatida nutq texnikasi va nutq madaniyatining o‘rni, ularning o‘qituvchi kasbiy mahoratini shakllantirishdagi ahamiyati hamda nutq texnikasining asosiy unsurlari, nafasni boshqarish, ovoz tembri va balandligi, to‘g‘ri talaffuz, pauza va urg‘ulardan foydalanish kabi mezonlar ilmiy- nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, pedagog nutqining madaniyati, uning turlari hamda og‘zaki va yozma nutq shakllarining ta’lim jarayonidagi roli ochib beriladi. Qolaversa, o‘qituvchining nutqi o‘quvchilarning bilim olish motivatsiyasiga, muloqot kompetensiyalariga va psixologik holatiga ko‘rsatadigan ta’siri haqida fikrlar asoslab berilgan.