OʻSMIRLARDAGI AGRESSIVLIK: SABAB VA YECHIMLARI - Jalilova Shahnoza Muxtorovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O‘smirlik davri – inson hayotidagi o‘ziga xos va murakkab bosqichlardan biridir. Bu davrda biologik, psixologik va ijtimoiy o‘zgarishlar kuzatiladi. Shu sababli, o‘smirlar ko‘pincha o‘z his-tuyg‘ularini nazorat qila olmay, agressiv xatti-harakatlar ko‘rsatishi mumkin. Agressivlik nafaqat o‘smirning o‘zi, balki atrofdagilarga ham salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Shu bois, uning sabablari va yechimlarini aniqlash muhim ahamiyatga ega.