ARAB TILSHUNOSLIGI - Umaraliyeva Gulsum; Zaynobiddinova I.M. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada arab tili tilshunosligining paydo bo’lishi va rivojlanishi Hindistondagi kabi , amaliy ehtiyojlar bilan bog’lanadi. Ya’ni bu davrda eski yodgorliklar va Qur’on tili bilan jonli arab tili (shevalari) orasida katta farqlanish yuzaga keladi . Arab tilsunosligining rivojlanishida asosiy markazlaridan bo’lgan Basra va Kufra shaharlaridagi ilk maktablari va klassik arab tilini tashqi ta’sirlardan saqlash maqsadida arab olimlari til masalalariga bo’lgan qiziqishi asosiy sabablaridan.