IEROGLIFIK YOZUV - Ibragimova Madinaxon Tursunboy qizi; Zaynobiddinova I.M. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ieroglifik yozuvning kelib chiqishi, shakllanish bosqichlari, asosiy xususiyatlari hamda til va jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot jarayonida ieroglifik belgilar tizimining piktografik ildizlari, ideografik xususiyatlari hamda fonetiklashuv jarayoniga doir nazariy qarashlar tahlil qilinadi. Shuningdek, ieroglifik yozuvning qadimgi madaniyatlar rivojida tutgan o‘rni va zamonaviy yozuvlar tizimiga ta’siri haqida ilmiy xulosalar beriladi.