TILSHUNOSLIK FANINING PAYDO BO‘LISHI - Ahmadjonova Charosxon Xaydarali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tilshunoslik fanining kelib chiqishi va tarixiy shakllanish bosqichlari hamda uning rivojlanishiga ta’sir ko’rsatgan omillar ilmiy asosda tahlil qilingan.Tilning ijtimoiy mohiyati,materialistik va idealistik yondashuvlar o’rtasidagi qarama-qarshilik hamda ularning lingvistik nazariyalarning shakllanishidagi o’rni yoritilgan.