O’ZBEK TILSHUNOSLIGIDA QIYOSIY TILSHUNOSLIKNING SHAKLLANISHI - Jumayeva Mubina Dilmurod qizi; Zaynobiddinova I.M (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O’zbek tilshunosligida qiyosiy tilshunoslikning shakllanishi haqida ma’lumotlar beriladi.O’zbek tilshunosligida qiyosiy tilshunoslikning shakllanishi qadimgi manbalardan tortib,zamonaviy tadqiqotlargacha bo’lgan bir necha muhim bosqichlarni o’z ichiga oladi.Bu jarayon turkiy tillar oilasining boy tarixi va o’zbek tilining ushbu oiladagi o’rnini chuqur anglash imkonini beradi.