QADIMGI RIM TILSHUNOSLIGI - Boymirzayeva Robiya Oybek qizi; Zaynabiddinova I.M (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qadimgi Rim tilshunosligi, uning shakllanish bosqichlari va rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Rim grammatik maktablari, Notiy, Varro, Donat kabi mashhur tilshunoslarning ilmiy merosi, lotin tili grammatikasi va fonetikasining asosiy tamoyillari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, Rim tilshunosligining eyingi Yevropa filologiyasi va grammatik an’analariga ko‘rsatgan ta’siri yoritiladi.