O‘QUVCHILARDA SOGL‘OM TURMUSH TARZINI TARG‘IB QILISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - Musurmamova Dilbar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarda sog‘lom turmush tarzini shakllantirishning pedagogik mexanizmlari tahlil qilingan. Maktab ta’limi jarayonida sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilishning nazariy asoslari, amaliy yo‘nalishlari, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, sog‘lomlashtiruvchi mashg‘ulotlar, ota-ona va maktab hamkorligining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning jismoniy, psixologik va ijtimoiy salomatligini rivojlantirishga qaratilgan samarali metodlar, tashkiliy shakllar hamda tarbiyaviy vositalar ilmiy-uslubiy nuqtayi nazardan ko‘rib chiqilgan. Maqola maktab o‘qituvchilari, sinf rahbarlari, psixologlar va sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qiluvchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.