MINIMAL MIYA DISFUNKSIYASI BO‘LGAN BOLALARDA NUTQNING RIVOJLANISHI - Abdullayev Muxammad Rizo Murodbek oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada minimal miya disfunksiyasi (MMD) bo‘lgan bolalarda nutq rivojlanishining xususiyatlari, buzilish turlari va korreksion pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda MMD bolalarida nutqning fonetik, leksik, grammatik va kommunikativ jihatlari bo‘yicha rivojlanish darajasi aniqlanadi. Shuningdek, logopedik va psixopedagogik mashg‘ulotlar orqali nutqni rivojlantirish usullari, multimodal o‘quv vositalaridan foydalanish va individual ta’lim strategiyalari muhokama qilinadi. Maqola MMD bolalarining nutqini rivojlantirish bo‘yicha zamonaviy ilmiy tadqiqotlar va amaliy tavsiyalarni jamlaydi.