OLIY O’QUV YURTLARIDA TALABALARGA PEDAGOGIK VA PSIXOLOGIK XIZMAT SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Saidova Nargiza Ismatulla qizi; Anorboyeva Malika Mansur qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola bugungi kunda oliy o’quv yurtlari quyidagilar uchun sharoit yaratishga mo’ljallangan tizim bo’lib shaxsning mehnat, bilish va aloqa sub’ekti sifatida shakllanishi va rivojlanishi yo’lini o’rganadi. Shu munosabat bilan, oliy ta’lim muassasalari psixologik-pedagogik xizmatlari darajasi oshdi, sub’ektiv rivojlantirish uchun shart-sharoitlar bilan ta’minlash shaxsning salohiyati, shaxsiy o’z imkoniyatlarini yanada yetarli darajada anglash universitetda o’qish paytida yosh avlodni bilim tajribasni oshirish, o’zining psixologik imkoniyatlarini va turli qiyinchiliklarni yengishda o’zida kuch to’playdi. Mazkur maqolada oliy taʼlim muassasalarida pedagogik-psixologik xizmat samaradorligini oshirishning zamonaviy yondashuvlari, xalqaro tajriba va Oʻzbekiston sharoitida amalga oshirilishi mumkin boʻlgan takliflar koʻrib chiqiladi.