“TA’VIZ UL-OSHIQIN” MATNIDA O‘XSHATISHLARNING LINGVISTIK TASNIFI VA IFODA VOSITALARI - Xaitbayeva Nazokat Adilbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada Ogohiyning “Ta’viz ul-oshiqin” asarida qo‘llangan o‘xshatishlarning lingvistik xususiyatlari tadqiq etildi. Tadqiqot jarayonida o‘xshatishlarning semantik tuzilishi, ifodaviy imkoniyatlari hamda mumtoz adabiyot poetikasidagi ahamiyati yoritiladi. Maqola natijalari Ogohiy ijodining til va uslub xususiyatlarini chuqurroq anglash, shuningdek, o‘zbek mumtoz adabiy tilining rivojlanish jarayonini o‘rganishda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.