BOSHLANG’ICH TA’LIM O’QUVCHILARIDA O’QISHGA MOTIVATSIYANI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI - ESHONXO’JAYEVA LAZOKATPOSHSHA RAXMATILLO QIZI. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim o‘quvchilarida o‘qishga nisbatan motivatsiyani shakllantirish va oshirishning psixologik asoslari yoritilgan. O‘quvchilarning yosh psixologik xususiyatlari, o‘qituvchining motivatsiya berishdagi o‘rni, rag‘batlantirish va innovatsion ta’lim metodlarining ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqotda o‘yin texnologiyalari, differensial yondashuv va ijobiy muhit yaratishning o‘quv faoliyatiga ta’siri haqida ilmiy xulosalar berilgan.