BOSHLANG’ICH YOSHDAGI BOLALARDA STRESSNI KAMAYTIRISH: PSIXOLOGIK USULLAR - SATTAROVA XUSNIDAXON RAVSHANBEK QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: boshlang‘ich yoshdagi bolalarda stressni kamaytirishning samarali psixologik usullari ko‘rib chiqiladi. Bolalarning emotsional holatini yengillashtirish, o‘zini boshqarish ko‘nikmalarini shakllantirish hamda ijobiy psixologik muhit yaratishning asosiy yo‘nalishlari yoritiladi. Tadqiqotda o‘yin terapiyasi, nafas mashqlari, relaksatsiya texnikalari va ota-ona hamkorligining ahamiyati tahlil qilinadi. Natijalar ushbu usullar bolalarning ruhiy barqarorligini oshirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.