TA’LIM MAZMUNI - Burxonidinova Xurshida Dilshodbek qizi; Abduvaxobova Gulnoza Axrorbek qizi; Turdiyeva Sh (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy pedagogika nazariyasining markaziy kategoriyalaridan biri bo‘lgan ta’lim mazmunining mohiyati, tarkibiy tuzilishi va uni aniqlashga doir konseptual yondashuvlar chuqur tahlil qilinadi. Ta’lim mazmunining shaxs rivoji, kompetensiyalar shakllanishi va ijtimoiy ehtiyojlarni qondirishdagi funksional ahamiyati yoritilib, uning xalqaro standartlar, milliy o‘quv dasturlari, pedagogik innovatsiyalar bilan uzviy bog‘liqligi ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, maqolada kompetensiyaviy yondashuvning o‘quv mazmunini qayta ko‘rishdagi o‘rni, fanlararo integratsiya, modul va kredit texnologiyalarining mazmunni optimallashtirishga ta’siri amaliy misollar asosida tahlil qilinadi. Ta’lim mazmunining takomillashuvi ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning funksional savodxonligini rivojlantirish hamda raqamli asr talablari bilan uyg‘unlashuvning asosiy omili sifatida baholanadi