RIVOJLANGAN DAVLATLAR, XUSUSAN AQSH TAJRIBASI ASOSIDA OʻZBEKISTONDA NODAVLAT UMUMIY O‘RTA TA’LIM MUASSASALARINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Sharipova Zumrad Zarif qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada AQSHdagi charter maktablar faoliyati misolida O‘zbekistonda nodavlat umumiy o‘rta ta’lim muassasalarini rivojlantirish istiqbollari tahlil qilingan. Ta’lim sifati, raqobat muhiti, moliyalashtirish, mustaqil boshqaruv kabi omillar orqali ta’lim tizimining samaradorligini oshirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, nodavlat ta’lim muassasalarining O‘zbekistonda huquqiy maqomini kuchaytirish, ularni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarini takomillashtirish zarurligi asoslab berilgan.