XALQ PEDAGOGIKASIDA MEHNAT TARBIYASI: AN’ANALAR VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Yusupova Dilnoza To‘liboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada xalq pedagogikasining mehnat tarbiyasi tizimidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot maqsadi – xalq pedagogikasi merosida mehnat tarbiyasining mazmuni, shakllari va usullarini o‘rganish, ularning zamonaviy pedagogik amaliyotda qo‘llanish imkoniyatlarini asoslashdan iborat. Tadqiqotda nazariy usullar (tahlil, sintez, qiyoslash, umumlashtirish), empirik usullar (pedagogik kuzatish, so‘rovnoma, suhbat) qo‘llanilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, xalq pedagogikasi mehnatsevarlikni shaxsning asosiy fazilati sifatida shakllantirish, amaliy ko‘nikma va malakalari rivojlantirish, mehnatkash odamlarga hurmat tuyg‘usini tarbiyalashning samarali vosita va usullarini o‘z ichiga oladi.