BO‘LAJAK PEDAGOGLARNI INTELLEKTUAL RIVOJLANTIRISHDA PEDAGOGIK ARTISTIZMNING MEZONLARI VA KOMPONENTLARI - Karribayeva Lobarxon Fayzulla qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada bo‘lajak pedagoglarni intellektual rivojlantirishda pedagogik artistizmning mezonlari va komponentlari o‘rganilgan. Pedagogik artistizmning to‘rtta asosiy komponenti (emotsional-ifodaviy, kommunikativ-teatral, ijodiy-improvizatsion va refleksiv-estetik) aniqlangan va har biri uchun aniq baholash mezonlari ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, pedagogik artistizm bo‘lajak pedagoglarning intellektual rivojlanishi, ijodiy fikrlash qobiliyati va professional kompetentligini sezilarli darajada oshiradi.