ABSTRAKT NAZARIYA VA KLINIK ALOQANING YOʻQLIGI TIBBIY VA BIOLOGIK FIZIKA TAʼLIMIDAGI ASOSIY MUAMMOLAR - Irgashev Suyundik Uktamovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tibbiyot taʼlimida Tibbiy fizika va biologik fizika fanlarining abstrakt nazariyalar tarzida, klinik amaliyotdan uzilgan holda oʻqitilishi talabalarning fundamental bilimlar (Fik qonuni, Nernst Potensiali) va ularning kasalliklar etiologiyasi (Aritmiya, Gipertoniya) oʻrtasidagi bogʻliqlikni tushunishiga toʻsqinlik qilmoqda. Bu maqola ushbu uzilishning sabablarini (masalan, oʻqituvchilarning klinik tajribasizligi, "siloed" oʻquv dasturlari) tahlil qiladi. Shuningdek, abstraktlik muammosini hal etish uchun amaliy strategiyalar, jumladan, klinik-fizik modullarni joriy etish, Virtual Haqiqat (VR) va Muammoga Asoslangan Oʻqitish (PBL) metodlari orqali fizik prinsiplarni bevosita radiologik diagnostika (MRI T 1 /T 1 relaksatsiya) va fiziologik jarayonlar kontekstida oʻrgatishning ahamiyatini asoslaydi.