RASSOM TAFAKKURI VA PSIXOLOGIK JARAYONLAR UYG‘UNLIGI - Rustamova Kumushxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola rassomning tafakkuri va psixologik jarayonlar o‘rtasidagi uyg‘unlikni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, ijodiy faoliyat va psixologik jarayonlar o‘zaro chambarchas bog‘liq bo‘lib, rassomning tasavvuri, ijodiy qarorlari va emotsional holati uning san’at asarlarini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada ijodiy tafakkurning psixologik mexanizmlari, ijodiy jarayonda emotsional va kognitiv omillarning ta’siri, shuningdek rassomning ichki dunyosi va san’at orqali o‘zini ifoda etish jarayonlari tahlil qilinadi.