ZAMONAVIY JAMIYATDA TA’LIMGA INVESTITSIYA VA IQTISODIY RAQOBATBARDOSHLIK - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li; Kenjayeva Xurshida Sharofaddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda ta’limga investitsiya qilishning iqtisodiy rivojlanish va raqobatbardoshlikni oshirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Ta’lim investitsiyasi inson kapitalining sifat darajasini ko‘taradi, malakali kadrlar sonini oshiradi va mehnat bozorining samaradorligini mustahkamlaydi. Xalqaro amaliyot, statistik ma’lumotlar va iqtisodiy nazariyalar asosida ta’limga sarflangan mablag‘ning qisqa va uzoq muddatli iqtisodiy natijalari yoritiladi. Shuningdek, ta’limning innovatsion rivojlanish, texnologik yangilanish va iqtisodiy barqarorlikka ta’siri o‘rganiladi.