DAVLAT INSTITUTLARI VA JAMOAT XIZMATLARI SAMARADORLIGI - Usmonov M.D; Ruzmetov F.U (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada davlat institutlari faoliyatining samaradorligi hamda jamoat xizmatlarini ko‘rsatish tizimining sifatini oshirish masalalari kompleks tahlil qilingan. Davlat boshqaruvi jarayonlarida ochiqlik, shaffoflik, hisobdorlik va fuqarolar manfaatiga yo‘naltirilgan xizmat ko‘rsatish tamoyillarining ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, so‘nggi yillarda O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan boshqaruv islohotlari “Elektron hukumat” tizimini kengaytirish, davlat xizmatlari markazlari faoliyatini takomillashtirish, raqamli transformatsiya jarayonlari va byurokratik to‘siqlarni qisqartirish bo‘yicha amaliy natijalar tahlil etilgan.Maqolada xalqaro tajriba asosida davlat xizmatlari samaradorligini baholash ko‘rsatkichlari, xususan, “Good Governance”, “Public Service Delivery Efficiency” hamda BMTning “E-Government Development Index” ko‘rsatkichlari orqali solishtirma tahlillar berilgan. Fuqarolarni qaror qabul qilish jarayoniga jalb qilish, xizmatlarni tezkor, qulay va shaffof ko‘rinishga keltirish ustuvor yo‘nalish sifatida ko‘rsatilgan. Yakunda davlat institutlarining samaradorligini oshirish, jamoat xizmatlarining sifatini yaxshilash va aholi ishonchini mustahkamlash bo‘yicha tizimli takliflar ilgari surilgan.