IJTIMOIY TARMOQLARNING O’QUVCHI PSIXOLOGIYASI TA’SIRI - Rahmonova Nazira Rahmatovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA:Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning o‘quvchi psixologiyasi va shaxsiy rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli makonning o‘quvchi hayotida tutgan o‘rni, ijobiy va salbiy psixologik omillari, diqqat, emotsional barqarorlik hamda ijtimoiylashuv jarayonlari bilan bog‘liq xususiyatlari yoritiladi. Tadqiqot ijtimoiy tarmoqlardan to‘g‘ri foydalanish orqali o‘quvchining intellektual, kommunikativ va ijodiy salohiyatini rivojlantirish imkoniyatlarini ochib beradi. Shuningdek, virtual makonning salbiy ta’sirini kamaytirish bo‘yicha pedagogik va psixologik yondashuvlar taklif etiladi.