IKKILAMCHI NOMENKLATURA JARAYONINING LINGVISTIK ASOSLARI VA HARBIY TERMINOLOGIYADAGI KO‘RINISHLARI (O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARI MISOLIDA) - Nuraliyeva Gulzebo Nuraliyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada tilshunoslikda ikkilamchi nomenklatura tushunchasining mohiyati, uning evolyutsion jarayon sifatidagi o‘rni va harbiy terminlarning ikkilamchi ma’noga ko‘chish mexanizmlari yoritiladi. Tadqiqotda o‘zbek va ingliz tillarida harbiy terminlarning metaforik, metonimik va funksional kengayish asosida yangi ma’no kasb etishi tahlil qilingan. Maqola kognitiv, struktur va semantik yondashuvlar asosida tayyorlanib, har ikki tilning tipologik xususiyatlari nominatsiya jarayoniga qanday ta’sir qilishiga e’tibor qaratadi.