ONGNING TUZILISHI VA UNING PSIXOLOGIK JARAYONLARNI BOSHQARISHDAGI ROLI - Baxodirova Malikaxon Qobuljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada ongning psixologik mazmuni, shakllanishi va ontogenezda ongning rivojlanishi, uning tuzilishi, asosiy komponentlari, ongsizlik tushunchasi, ongning psixofiziologik asoslari, bilish jarayonlari, emotsional jarayonlar, Zigmund Freyd va Karl Yungning ong haqidagi nazariyalari, ong anglashga, fikrlashga va maqsadli faoliyat yuritish, bilim olish, tahlil qilish va qaror qabul qilish jarayonlarida muhim rol o’ynashi va inson o’zini ongi orqali anglashi haqida ma’lumot beriladi.