O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA HUQUQIY MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - G'iyosiddinova Mahliyo Otabek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqola O’zbekiston Respublikasida huquqiy madaniyatni shakllantirish jarayonining o’ziga xos xususiyatlarini tahlil qilishga bag’ishlangan ^1. Unda mamlakatning mustaqillik yillarida qonun ustuvorligini ta’minlash, fuqarolarning huquqiy ongi va madaniyatini yuksaltirish borasida amalga oshirilgan islohotlar ko’rib chiqiladi ^1. Tadqiqotda huquqiy madaniyatning milliy an’analar, tarixiy qadriyatlar va joriy ijtimoiy-siyosiy sharoitlar bilan o’zaro aloqasi o’rganiladi ^2.