MOTIVATSIYANI O‘RGANISHDAGI ASOSIY YONDASHUVLAR - Arabjonova Kamola (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada motivatsiyani o‘rganishdagi asosiy yondashuvlar tahlil qilinadi. Unda motivatsiya tushunchasining rivojlanish tarixi, klassik va zamonaviy nazariyalarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning psixologiya fanidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada motivatsiyaning instinktiv, ehtiyojlar asosidagi, rag‘batlantiruvchi, maqsadli va kognitiv yondashuvlari chuqur tahli qilinib, ularning inson faoliyatiga ta’siri ko‘rsatilgan. Xulosa qismida motivatsiyani o‘rganishning zamonaviy tendensiyalari va psixologik amaliyotdagi ahamiyati haqida fikr yuritilgan.