VABO KASALIGI - NABIEVA SITORA NODIRBEKOVNA (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Vabo qo’zg’atuvchisi birinchi bo’lib 1854 yilda olim Filippo Pachini tomonidan ajratib olingan, lekin bakteriya 30 yil o’tib, mustaqil ishi davomida Robert Kox tomonidan aniqlangach va unga qarshi kurashish choralari kashf qilingach keng tanildi.