ИЖРО ЭТУВЧИ ҲОКИМИЯТ ОРГАНЛАРИНИНГ НОРМА ИЖОДКОРЛИГИ ФАОЛИЯТИ ТУШУНЧАСИ ВА МАЗМУНИ: НАЗАРИЙ ВА ҲУҚУҚИЙ ЖИҲАТЛАРИ - Ш.Ж. БУРХАНОВА (TADQIQOTLAR, 2025)
Юридик адабиётларда норматив-ҳуқуқий ҳужжатларни тайёрлаш ва қабул қилиш билан боғлиқ жараёнларни тавсифлаш учун иккита асосий тушунча – «ҳуқуқ ижодкорлиги» ва «норма ижодкорлиги» қўлланилади. Қайд этилишича, аксарият тадқиқотларда ва кўпинча қонунчиликда бу тушунчалар синоним сифатида фойдаланилади. Улар ўртасида аниқ фарқлар кўрсатилмайди 1 . Шу ўринда «ҳуқуқ ижодкорлиги» тушунчаси ўз мазмунига кенгроқ бўлиб, «норма ижодкорлиги» тушунчасини ҳам ўз ичига олишини қайд этамиз. Шу жиҳатдан “ҳуқуқ ижодкорлиги”, “норма ижодкорлиги”, “қонун ижодкорлиги” тушунчалари юзасидан илмий ёндашувлар баён этилган айрим илмий-назарий манбалар ва тадқиқот ишларига мурожаат қиламиз.