QIYOSIY–TARIXIY METODNING ILMIY ASOSLARI VA AHAMIYATI - Abdullayeva Muslima; Kabulova U.S (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tarixiy-qiyosiy metodning mohiyati, uning tilshunoslikdagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Metodning asosiy prinsiplari, boshqa metodlardan farqli jihatlari hamda turli tillarni o‘rganishda qo‘llanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada tarixiy-qiyosiy metodning zamonaviy tilshunoslikdagi ahamiyati va tadqiqotlarda tutgan o‘rni haqida fikr yuritiladi.