MAKTABGACHA TA’LIM TARBIYACHILARINING PEDAGOGIK KOMPETENTLIK KOMPONENTLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Botirova Moxiraxon Olimjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyachilarining pedagogik kompetentligini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda pedagogik kompetentlikning asosiy komponentlari — kasbiy bilim, metodik mahorat, kommunikativ qobiliyat, refleksiv faoliyat va innovatsion yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, tarbiyachilarning kasbiy salohiyatini oshirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, uzluksiz malaka oshirish tizimi va o‘z-o‘zini rivojlantirish mexanizmlarining ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi.