MAKTAB PSIXOLOGLARI FAOLIYATINING TARBIYASI OGʻIR BOLALAR BILAN ISHLASHDAGI O’RNI - Xolmirzayeva Durdona Abdug'ulomovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab psixologlarining tarbiyasi ogʻir bolalar bilan ishlashdagi o‘rni yoritilgan. Unda bunday bolalarning xulq-atvoridagi muammolar, ularning psixologik rivojlanishidagi o‘ziga xosliklar hamda bu muammolarni bartaraf etishdagi psixologik yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologining diagnostika, tuzatish va maslahat berishdagi asosiy vazifalari ko‘rib chiqilib, samarali faoliyat yuritish uchun zarur bo‘lgan omillar sanab o‘tilgan. Maqola ta’lim muassasalarida psixologik xizmat sifatini oshirish, tarbiyasi og‘ir bolalarni ijtimoiy hayotga moslashtirishga xizmat qiladi.