RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA MOLIYA, SOLIQ VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING INTEGRATSIYALASHGAN MODELI - Ibragimov G'anijon G'ayratovich; Avazxonova Dilnoza Ulugbekovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy raqamli iqtisodiyot sharoitida moliya, soliq va axborot texnologiyalari tizimlarining integratsiyalashuvi, ularning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri, shuningdek, raqamli innovatsiyalar va kiberxavfsizlik talablarining ortishi bilan bog‘liq muammolar yoritilgan. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, raqamli platformalar orqali moliyaviy operatsiyalarni avtomatlashtirish, soliq ma’lumotlarini elektron tarzda qayta ishlash va katta hajmdagi axborotlarni himoyalangan holda almashish iqtisodiy samaradorlikni sezilarli oshiradi.