O‘ZBEKISTON TURIZM SOHASIDA INNOVATSION XIZMATLARNING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Haydarova Nigina Ro‘zimurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola O‘zbekiston turizm sohasida innovatsion xizmatlarning rivojlanish istiqbollarini tahlil qilishga bag‘ishlangan bo‘lib, unda zamonaviy iqtisodiy sharoitda turizm tarmog‘ining raqobatbardoshligini oshirishda innovatsiyalarning tutgan o‘rni yoritilgan. Tadqiqotda turizm sohasida joriy etilayotgan raqamli texnologiyalar, axborot-kommunikatsiya yechimlari, servis xizmatlarining yangi shakllari hamda ularning turistik mahsulot sifatiga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, innovatsion xizmatlar orqali turistlarga ko‘rsatilayotgan qulayliklar, xizmat ko‘rsatish tezligi va sifati oshib borayotgani ilmiy asosda tahlil qilinadi. Shu bilan birga, maqolada turizm sohasida innovatsion xizmatlarni rivojlantirish jarayonida mavjud muammolar, jumladan, infratuzilma yetishmovchiligi, kadrlar salohiyati, raqamli savodxonlik darajasi va investitsiya masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari asosida O‘zbekiston turizm sohasida innovatsion xizmatlarni yanada rivojlantirish bo‘yicha amaliy taklif va xulosalar shakllantirilgan. Mazkur annotatsiya maqolaning ilmiy va amaliy ahamiyatini ochib berib, turizm sohasida barqaror va innovatsion rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan ilmiy izlanishlar uchun muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.