GERMANIYADA TAʼLIM TIZIMI VA TAʼLIMDA ISLOHOTLAR - Eshquvvatov Toʻlqin; Ibodullayev Jahongir (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Germaniya ta’lim tizimi pedagogik yondashuvlar, davlat ta’lim siyosati hamda ijtimoiy-iqtisodiy omillar o‘zaro uyg‘unligi asosida keng qamrovli va kampramitsion nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida Germaniya ta’lim tizimining federal boshqaruv modeli, ta’lim mazmunining amaliyotga yo‘naltirilganligi, dual ta’lim tizimining samaradorligi hamda ijtimoiy tenglikni ta’minlash mexanizmlari ilmiy asosda yoritiladi. Maqolada Germaniya tajribasining zamonaviy pedagogik islohotlar uchun nazariy va amaliy ahamiyati asoslab beriladi.