HUDUDLARNI IQTISODIY RIVOJLANTIRISH BO’YICHA DAVLAT SIYOSATI - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li; Qarshiyev Abbos odil oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola O‘zbekistonda hududiy rivojlanish bo‘yicha davlat siyosatining asosiy yo‘nalishlarini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqot hududlararo iqtisodiy farqlarni kamaytirish, mahalliy salohiyatni oshirish va hududlarni barqaror rivojlantirish bo‘yicha davlat chora-tadbirlari hamda infratuzilma va ijtimoiy jihatlarni tahlil qiladi. Maqola hududiy siyosatning amaliy ahamiyati va hududlarni rivojlantirishga yo‘naltirilgan strategik jihatlarini yoritadi.