OSHQOZОN SARATONI - Kurbankulov Uktam Muhammadovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Oshqozon saratoni – oshqozon shilliq qavatining hujayralarining nazoratdan chiqishi natijasida rivojlanadigan malign kasallik bo‘lib, butun dunyo bo‘yicha onkologik kasalliklar orasida yuqori o‘rinlarni egallaydi. Ushbu maqolada oshqozon saratonining epidemiologiyasi, asosiy sabablari, diagnostikasi va davolash usullari qisqacha tahlil qilinadi.