BOLALARDA MATEMATIK TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISHDA O‘YINLARNING AHAMIYATI - Boymatova Odina Bahodir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha yosh davrida bolalarning ongida shakllanuvchi birinchi va eng muhim bilim va ko‘nikmalardan biri bu — matematik tasavvurlar hisoblanadi. Ushbu davrda bolalarda tafakkur, idrok, diqqat, eslab qolish va yodda saqlash, analiz va sintez, solishtirish, taqqoslash, umumlashtira olish kabi psixik jarayonlarning rivojlanishida ham matematik bilimlarning, ham o‘yin faoliyatining o‘rni beqiyosdir. Bola hayoti o‘yinsiz, harakatlarsiz tasavvur qilib bo‘lmaydi. Chunki bolalikning har qanday davri, ayniqsa, maktabgacha yosh — o‘yinga eng moyil, eng tashabbuskor va eng faol davrdir. Shu sababdan bolalarning matematik tasavvurlarini boyitishda ham o‘yin elementlari, o‘yin jarayonlari bevosita ishtirok etadi va sifatli natijaga erishishda muhim vositaga aylanadi.