MAKTABGACHA TAʼLIM YOSHDAGI BOLALARDA SOGʻLOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (JISMONIY TARBIYA VA GIGIYENIK TARBIYA INTEGRATSIYA) - Turakulova Nargiza Tolibjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalarda sogʻlom turmush tarzini shakllantirish bugungi kunda eng dolzarb masalalardan biridir. Kichik yoshdan boshlab bolalarda sogʻlom turmush tamoyillarini shakllantirish, ularni jismoniy va gigiyenik tarbiya jarayonlariga jalb etish, kelajakda ularning sogʻlom va baquvvat inson boʻlib voyaga yetishida muhim oʻrin tutadi. Shu boisdan maktabgacha taʼlim muassasalarida jismoniy tarbiya va gigiyenik tarbiya integratsiyasi asosida bolalarda sogʻlom turmush tarzini shakllantirishga katta ahamiyat berilmoqda. Bolalar hayotining dastlabki yillarida olingan kasb va ko‘nikmalar, butun hayot davomida ularning sog‘lom turmush tarzlari asosiy poydevori hisoblanadi.