AHMAD YASSAVIY RUBOIYLARINING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada XII asr buyuk mutasavvif shoiri Ahmad Yassaviy ruboiylarining tarbiyaviy ahamiyati yoritiladi. Shoir ijodida ilgari surilgan axloqiy- tasavvufiy g‘oyalar, jumladan, nafs bilan kurash, ilohiy ishq, kamtarlik, halollik va sabr-toqat masalalari tahlil qilinadi. Ahmad Yassaviy ruboiylarining yosh avlod ma’naviy kamolotidagi o‘rni ochib beriladi.