DEPRESSIYA: SABABLARI, BELGILARI VA SAMARALI PSIXOLOGIK YORDAM USULLARI - XUDOYBERDIYEVA MUXLISA; SHOMUROTOV ULUGBEK MELIKBOBOYEVICH (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada depressiyaning psixologik tabiatiga, uning kelib chiqishiga olib keluvchi omillar, asosiy klinik va psixologik belgilar hamda zamonaviy psixologik yordam usullariga oid ilmiy yondashuvlar tahlil qilingan. Depressiya bugungi kunda eng keng tarqalgan emotsional buzilishlardan biri bo‘lib, shaxsning faoliyati, ijtimoiy munosabatlari va hayot sifatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada kognitiv-behavioural terapiya, emotsional qo‘llab-quvvatlash, motivatsion suhbat va profilaktik choralar borasidagi ilmiy ma’lumotlar keltirilgan.