KO’KRAK BEZI SARATONI - Orziboyeva Zuhraxon Arabboyevna; To’htasinova Mohugul (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ko‘krak bezi saratoni yigirma birinchi asrda ayollar orasida eng ko‘p uchraydigan va o‘lim ko‘rsatkichlari yuqori bo‘lgan onkologik kasalliklardan biri bo‘lib qolmoqda. 2025-yilgacha bo‘lgan xalqaro statistik ma’lumotlarga ko‘ra, ushbu kasallik ayollar o‘rtasida saraton kasalliklari ichida birinchi o‘rinda turadi. Mazkur maqolada ko‘krak bezi saratonining kelib chiqish sabablari, xavf omillari, klinik belgilari, tashxis qo‘yish usullari hamda zamonaviy davolash yo‘nalishlari ilmiy manbalar asosida batafsil yoritilgan. Shuningdek, erta aniqlash, skrining dasturlarini rivojlantirish bilan bog‘liq muammolar va ularning yechimlari tahlil qilingan. Maqola tibbiyot yo‘nalishida tahsil olayotgan talabalar uchun ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.