DAVLATNING TASHQI IQTISODIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH - Usmonov Murodbek Dusmurot o‘g‘li; Rashidov Ziyodullo Ibragimovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekistonning tashqi iqtisodiy faoliyatini rivojlantirish omillari PEST tahlili asosida chuqur o‘rganilgan. Tahlil jarayonida siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy va texnologik determinantlarning tashqi savdo jarayonlariga ta’siri baholandi hamda davlat tomonidan so‘nggi yillarda amalga oshirilayotgan institutsional islohotlar O‘zbekistonning eksport salohiyatini oshirish, importni optimallashtirish, investitsion jozibadorlikni kuchaytirish va global iqtisodiyot bilan integratsiyalashuv jarayonlarini jadallashtirish uchun kompleks yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.