BLOKCHEYN TEXNOLOGIYASI VA UNDAN FOYDALANISH YOʻLLARI - Tuygʻunov Jahongir Niyozali oʻgʻli; Komilova Mukarram Qobiljonova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya :Mazkur maqolada blokcheyn texnologiyasining mohiyati, ishlash tamoyillari hamda uning turli sohalarda qoʻllanilish imkoniyatlari yoritilgan. Blokcheyn markazlashmagan maʼlumotlar bazasi sifatida xavfsizlik, shaffoflik va ishonchlilikni taʼminlaydi. Maqolada moliya, taʼlim, sogʻliqni saqlash, davlat xizmatlari va raqamli iqtisodiyotda blokcheyn texnologiyasidan foydalanish istiqbollari tahlil qilinadi.