NEFT VA GAZ SOHASIDA DOLZAB MUAMMOLARNING ILMIY – AMALIY YECHIMLAR - Atabayev Muhammadazizbek (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA (O‘zbek tilida) Ushbu maqolada neft va gaz sanoatida yuzaga kelayotgan dolzarb muammolar, jumladan, uglevodorod zaxiralarining kamayishi, qazib olish samaradorligining pasayishi, ekologik xavflarning kuchayishi hamda ishlab chiqarish texnologiyalarining eskirishi ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida zamonaviy innovatsion texnologiyalar, raqamli monitoring tizimlari va energiya tejamkor usullar orqali mazkur muammolarni bartaraf etish imkoniyatlari o‘rganildi. Tadqiqot natijalari neft va gaz sanoatining barqaror rivojlanishini ta’minlashga xizmat qiladi.