MAXSUS TA’LIM EHTIYOJIGA EGA O‘QUVCHILARNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK XUSUSIYATLARI - Buzrukova Xurshida Rustamxanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada maxsus ta’lim ehtiyojiga ega o‘quvchilarning psixologik va pedagogik xususiyatlari, ularning rivojlanish jarayoniga ta’sir etuvchi asosiy omillar hamda individual yondashuvning zarurligi yoritilgan. Tadqiqotda o‘quvchilarning bilish jarayonlari, emotsional-irodaviy holati, ijtimoiy moslashuvi, kommunikativ ko‘nikmalari va shaxs sifatida shakllanishiga alohida e’tibor qaratiladi. Maxsus ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan differensial yondashuvlar, korreksion metodlar, qo‘llab-quvvatlovchi pedagogik strategiyalar va hamkorlikdagi ta’lim tamoyillari keng yoritilgan.