YANGILANGAN KONSTITUTSIYA – XALQ E’TIBORIDA - Mustafayev Bekzod Sobir o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining yangilangan Konstitutsiyasiga xalq e’tiborining shakllanishi, uning jamiyatdagi ahamiyati va amaliy ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada yangi konstitutsiyaviy normalar, fuqarolik huquqlari va majburiyatlari, shuningdek, davlat boshqaruvi tizimidagi yangiliklar va demokratik islohotlar o‘rganiladi. Tadqiqotda yangilangan Konstitutsiya jamiyat hayotiga ta’siri, fuqarolarning huquqiy savodxonligini oshirishdagi roli va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Maqola O‘zbekiston Respublikasi konstitutsion tizimi, huquqiy madaniyat va davlat boshqaruvi sohalarida tadqiqot olib borayotgan olimlar, o‘qituvchilar va talabalar uchun amaliy qimmatga ega.