ISHLAB CHIQARISHNI DIVERSIFIKATSIYA ORQALI SAMARADORLIKNI OSHIRISHNING ASOSIY MEHANIZMLAR - Levakov Izzatulla Nematillayevich; Mirzarayimova Feruza Zokirjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada ishlab chiqarishni diversifikatsiya qilishning mohiyati, uning iqtisodiy mazmuni va korxona samaradorligiga ta’sir etuvchi asosiy mexanizmlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Shu bilan birga, ishlab chiqarish samaradorligi tushunchasi va uni baholashda qo‘llaniladigan asosiy ko‘rsatkichlar tizimi batafsil tahlil qilinadi. Maqolada xorijiy va mahalliy iqtisodchi olimlarning diversifikatsiya bo‘yicha olib borgan ilmiy tadqiqotlari tahlil qilinib, ularning nazariy qarashlari umumlashtiriladi. Ushbu nazariy yondashuvlar asosida diversifikatsiya strategiyasining korxona faoliyatiga ijobiy va salbiy ta’sir jihatlari aniqlanadi. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston iqtisodiyoti sharoitida ishlab chiqarishni diversifikatsiya qilishning amaliy ahamiyati ham yoritib berilgan