KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIKNING YOSHLAR ORASIDA KENGAYISHINI SHAKLLANTIRISH - Hamraqulova Olima Haydaraliyevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kichik biznes va tadbirkorlikning yoshlar orasida kengayishini shakllantirishning nazariy asoslari, iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati tahlil qilingan. Unda yoshlarning tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirishga toʻsiq boʻlayotgan asosiy muammolar (moliyaviy, bilim va koʻnikma, byurokratik toʻsiqlar) koʻrsatib oʻtilgan. Shuningdek, yoshlar tadbirkorligini qoʻllab- quvvatlashning samarali yoʻnalishlari, xususan, ta’lim, moliyaviy ragʻbatlantirish, infratuzilmani yaxshilash va davlat siyosatidagi islohotlar boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan. Maqolada ushbu jarayonni optimallashtirish boʻyicha xorij tajribasi ham keltirilgan.